Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία – Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Παρουσίαση σε έκθεση μορφολογίας σκύλων

Η άποψη μου σχετικά με τη παρουσίαση σκύλου σε εκθέση μορφολογίας

• Αν έπρεπε να καταθέσω την άποψη μου με λίγα λόγια σχετικά με το επάγγελμα χειριστή - εκπαιδευτή σκύλων για παρουσιάσεις σε εκθέσεις μορφολογίας (show dog handler) θα έλεγα σίγουρα όπως άλλωστε αναφορικά με κάθε άλλο επάγγελμα, πως προκειμένου να πετύχει κανείς το ελάχιστο που θα πρέπει να διαθέτει είναι η ανάλογη γνώση.

Βερόνικα Τηλκερίδου με American Akita

• Ωστόσο η πορεία μου σχετικά με το αντικείμενο των παρουσιάσεων σκύλων σε εκθέσεις μορφολογίας στηρίζεται σε ένα ουσιαστικό σημείο κλειδί το οποίο δεν έχω λόγο να κρύψω από κανέναν, ανταγωνιστή ή υποψήφιο πελάτη, καθώς από το διαθέτεις κάποια γνώση ως το να μπορείς να την εφαρμόζεις στη πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση.

• Με ρωτάνε πολλές φορές "πως γίνεται να παρουσιάζεις το σκύλο τόσο διαφορετικά; τι σε κάνει τόσο ξεχωριστή;"

Παρουσίαση στο κριτή μορφολογίας σκύλων

 
• Η απάντηση μου μένει πάντοτε η ίδια: Το "μυστικό" είναι η επαφή με τον σκύλο, με έμφαση στην ανάλυση της ψυχοσύνθεσης κάθε ζώου, ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τη ψυχοσύνθεση όμως πάνω απο όλα η ικανότητα να τη διαχειριστείς.

Veronica Tilkeridou dog show winner

•Αν καταφέρεις να φτάσεις εκεί όπου πλέον καταλαβαίνεις τον τρόπο σκέψης του σκύλου, τα θέλω του, τα πραγματικά του συναισθήματα, καταφέρνεις χωρίς μεγάλη προσπάθεια να αγγίζεις τη ψυχή του. Μόνο τότε ο σκύλος σε ακολουθεί μέσα στο στίβο χωρίς άγχος αλλά με χαρά.

Αυτό το μικρό μυστικό σε οδηγεί στο να πετύχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στη παρουσίαση σκύλου.

Η τεχνική παρουσίασης σκύλων στην έκθεση μορφολογίας

• Η γνώση γύρω από τη τεχνική όσο αφορά τις παρουσιάσεις σκύλων - show dog handling - είναι κάτι που πολλοί διαθέτουν ή μπορούν σχετικά εύκολα να αποκτήσουν. Η ψυχολογία ωστόσο κατά τη προετοιμασία και παρουσίαση σκύλου αποτελεί μια παράμετρο που οι πολλοί δυσκολεύονται να αντιληφθούν ή ακόμη περισσότερο να διαχειριστούν.
 

Τι είναι η έκθεση μορφολογίας σκύλων?

• Θα προσπαθήσω να περιγράψω με λίγα λόγια τη σημασία μιας έκθεσης μορφολογίας σκύλων, προς όσους από εσάς δεν έχετε συμμετάσχει ποτέ σε μια τέτοια εκδήλωση.

• Η έκθεση μορφολογίας σκύλων αποτελεί γιορτή της κυνοφιλίας. Στη χώρα μας μια έκθεση σκύλων διοργανώνεται πάντοτε με τη βοήθεια και υπό επίβλεψη του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) καθώς επίσης των κατά τόπους κυνοφιλικών ομίλων ενώ οι συμμετέχοντες κριτές, ιδιοκτήτες, χειριστές, σκύλοι μπορεί να προέρχονται από διάφορα μέρη της χώρας ή το εξωτερικό.

• Η διεξαγωγή εκθέσεων μορφολογίας σκύλων γίνεται με παρόμοιο τρόπο σε όλο το κόσμο με επίβλεψη της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας (F.C.I.).

Ποιος είναι ο σκοπός έκθεσης μορφολογίας σκύλων?

• Ο σκοπός μιας έκθεσης μορφολογίας είναι η επίτευξη καθώς επίσης η διατήρηση υψηλού μορφολογικού επιπέδου σκύλων, γεγονός που αναμφισβήτητα συνεπάγεται ομορφότερα, με λιγότερα προβλήματα όμως το σημαντικότερο όλων πιο υγιή σκυλάκια.

• Κατά τη παρουσίαση στην έκθεση αξιολογείται επίσης η συμπεριφορά σκύλου ή αν προτιμάτε η ψυχολογική σταθερότητα η οποία αντικατοπτρίζεται σε μια πολιτισμένη συμπεριφορά. Η ισορροπημένη ψυχολογική κατάσταση σκύλου σε συνδυασμό με τη καλή μορφολογία παίζουν σημαντικό ρόλο στη καλή κατάσταση υγείας συνεπώς στην ευημερία του σκύλου, προστατεύοντας παράλληλα με ουσιαστικό τρόπο τον ιδιοκτήτη από ταλαιπωρία, έξοδα ή στεναχώριες.

Σε ποιους απευθύνεται η έκθεση μορφολογίας σκύλων?

• Η έκθεση μορφολογίας απευθύνεται σε επαγγελματίες, απλούς ιδιοκτήτες σκύλων, βέβαια το ευρύ κοινό καθώς σε τέτοια εκδήλωση έχει κανείς ευκαιρία να δει συγκεντρωμένες πολλές φυλές σκύλων στα καλύτερα τους.

Ισχύουν προϋποθέσεις παρουσίασης σκύλου σε έκθεση μορφολογίας?

Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής - παρουσίασης σκύλου σε έκθεση μορφολογίας:
1. Η κατοχή γενεαλογικού χάρτη (pedigree) σκύλου.
2. Καλή υγεία σκύλου.
3. Ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας σκύλου.

• Οι σκύλοι πρέπει να είναι κοινωνικοποιημένοι ώστε να διατηρούν καλή συμπεριφορά κατά τη παρουσία τους.
• Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως πρέπει οι ιδιοκτήτες να φροντίζουν τη καθαριότητα των σκύλων.

• Οι συμμετοχές σκύλων δηλώνονται νωρίτερα στον όμιλο διοργάνωσης, σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν τη διεξαγωγή, ώστε να μεριμνήσει αναφορικά με τη σχετική προετοιμασία: συμμετοχές ενημέρωση κριτών, οργάνωση μετάβασης - διαμονής όπου απαιτείται, βοηθών στίβου, ενημέρωση καταλόγου συμμετοχών κλπ.

   • Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα. Μάθετε με ποιό τρόπο προετοιμάζουμε εσάς με το σκύλο σας για συμμετοχή σε έκθεση μορφολογίας ή αναλαμβάνουμε τη παρουσίαση σκύλου για λογαριασμό σας ως show dog handler.

συλλογή εκθέσεων μορφολογίας

πληροφορίες:

Lona Raujter :
παρουσιάσεις εκθέσεων μορφολογίας
VIDog Club Personal and Academy dog training
VIDog Club logo
viDogClub - Veronica Tilkeridou logo
https://vidogtraining.gr/showdog-handler-preparation-presentation.html,
14η Οδός
, Αγία Παρασκευή Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, 57001 GPS: 40.48879384114253, 23.03975130428584
Ελλάδα
 
ΩΡΑΡΙΟ:
ΔΕΥΤΕΡΑ ως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
10:00-21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ:
11:00-20:00


βαθμολογία VIDog Club στο Google reviews:  4.6 ★ ★ ★ ★ ★
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: