Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία – Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Lona Raujter • Veronica Tilkeridou • λίγα λόγια για εμάς από τα πρώτα βήματα ως τη πορεία και τη θέση μας σήμερα στο χώρο της κυνοφιλίας

Lona Raujter (Лавецкая Илона)

Lona Raujter με μια τίγρη

• Γεννήθηκα στη Σοβιετική ένωση από γονείς επαγγελματίες του Ρώσικου τσίρκου.
Από τα πρώτα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας βρέθηκα σε ένα κόσμο όπου τόσο εξωτικά όσο επίσης κατοικίδια ζώα αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας.

• Έμαθα να αγαπώ τα ζώα σε εκείνο τον κόσμο, όπου θεωρούνταν στα πλαίσια του φυσιολογικού το να λείπει από τους ανθρώπους ένα καλής ποιότητας φαγητό ή κάποιες άλλες σχετικές ανέσεις, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να λείπει το άφθονο φρέσκο ωμό κρέας για τις τίγρεις (όπως αυτή που με βλέπετε να χαϊδεύω στην παραπάνω φωτογραφία), τα λιοντάρια ή τα τσιτάχ ή το βουνό με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά για τους ελέφαντες κλπ.

• Είναι σχεδόν αδύνατο να έχει κανείς στο σπίτι μια τίγρη ένα λιοντάρι ή ένα τσιτάχ, ωστόσο ανάμεσα στα ζώα στο τσίρκο δεν έλειπε ποτέ ο καλύτερος, ο απολύτως ανιδιοτελής φίλος του ανθρώπου, ο σκύλος.

Ιστορικό βίντεο - διάρκεια: 00:07:23 Στο παραπάνω (ιστορικό) βίντεο μικρής διάρκειας μπορείτε να παρακολουθήσετε:

βασική εκπαίδευση σκύλου (παρουσίαση)

(ημερομηνία: 13-01-2009 || διάρκεια: 7m23s)από την εκπαιδεύτρια σκύλων Lona Raujter (00:00:01 ως 00:03:10) και τη Βερόνικα Τηλκερίδου σε ηλικία 8 ετών (00:03:11 ως 00:07:23)
Συμμετέχουν: Rottweiler - Ποιμενικός Ανατολικής Ευρώπης

Ταξιδεύοντας με το τσίρκο

• Ταξιδεύοντας με το τσίρκο σε όλες σχεδόν τις τότε Σοβιετικές χώρες, παρατηρώντας, αναλύοντας επί χρόνια τις απίστευτες δυνατότητες εκπαίδευσης - συνεργασίας των άγριων ή κατοικίδιων ζώων, αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με την εκπαίδευση σκύλου.

Εκπαίδευση - καλή διαγωγή σκύλου

• Η εκπαίδευση, όπως επίσης η καλή διαγωγή του σκύλου στην Σοβιετική κοινωνία, ήταν απαραίτητες προϋποθέσεις ενώ σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής η εκπαίδευση σκύλου είχε ανατεθεί σε ειδικούς εκπαιδευτές στρατού και αστυνομίας, οι οποίοι διοργάνωναν τακτικά σεμινάρια που μπορούσε να παρακολουθεί κάθε ενδιαφερόμενος.

τα πρώτα μου βήματα στο χώρο των σκύλων

• Μέσα από αυτά τα σεμινάρια έκανα τα πρώτα μου βήματα στο χώρο μαθαίνοντας μαζί με τον πρώτο μου σκύλο, έναν δύστροπο στην αρχή αρσενικό ποιμενικό Καυκάσου. Εκεί αποκόμισα αρκετές πολύτιμες πληροφορίες γύρω από το θέμα, καθώς στη διάρκεια της εκπαίδευσης είχα την ευκαιρία να αντιμετωπίσω εκτός από τον δικό μου σκύλο διαφορετικούς χαρακτήρες σκύλων άλλων ιδιοκτητών.

• Ήρθα στην Ελλάδα το 1994 όπου έκανα την δική μου οικογένεια, ενώ παράλληλα ασχολήθηκα με την εκπαίδευση του σκύλου σχεδόν από την αρχή εκπαιδεύοντας πρώτα ένα αρσενικό ροτβάϊλερ, το Χούτς, ένα σκύλο που στην πορεία έγινε γνωστός καθώς κέρδισε σειρά από βραβεία σε διάφορες σχετικές εκδηλώσεις ενώ έμεινε μαζί μας περισσότερα από δεκατέσσερα όμορφα χρόνια.

• Στα χρόνια που ακλούθησαν (σήμερα περισσότερα απο 28), λιγότερο η εκτροφή rottweiler, περισσότερο η εκπαίδευση τους και αργότερα η εκπαίδευση όλων σχεδόν των φύλλων, αποτέλεσαν στη ζωή μου μια σχεδόν αποκλειστική δραστηριότητα και χόμπι.

• Σήμερα διατηρώ τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων - σχολή εκπαιδευτών σκύλων με την επωνυμία V.I.Dog Club Personal and Academy dog training, στην Αγία Παρασκευή Θεσσαλονίκης.

λογότυπο

Εκπαίδευση σκύλου φύλακα με τη Lona Raujter

Lona Raujter κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης σκύλου φύλαξης

Βερόνικα Τηλκερίδου παρουσίαση σκύλου

παρουσίαση σκύλου σε έκθεση με τη Βερόνικα Τηλκερίδου

ομαδική εκπαίδευση σκύλων 2022 με τη Lona Raujter

εκπαίδευση σκύλου 2022
πληροφορίες:
Lona Raujter :
σχετικά με εμάς
VIDog Club Personal and Academy dog training
VIDog Club logo
viDogClub - Veronica Tilkeridou logo
https://vidogtraining.gr/about-us.html,
14η Οδός
, Αγία Παρασκευή Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, 57001 GPS: 40.48879384114253, 23.03975130428584
Ελλάδα
 
ΩΡΑΡΙΟ:
ΔΕΥΤΕΡΑ ως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
10:00-21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ:
11:00-20:00


βαθμολογία VIDog Club στο Google reviews:  4.6 ★ ★ ★ ★ ★
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: