Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία – Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Συχνές ερωτήσεις, απαντήσεις, συμβουλές, σε θέματα που απασχολούν ιδιοκτήτες σκύλων.

ο σκύλος μου χρειάζεται εκπαίδευση?

• Μάθετε στο σκύλο σας όλα όσα πρέπει να γνωρίζει με τη κατάλληλη εκπαίδευση πριν περάσει η κατάλληλη ηλικία, μάθετε ποιες είναι οι προϋποθέσεις αρμονικής μεταξύ σας συμβίωσης, τα προβλήματα που ίσως αντιμετωπίσετε αν αφήσετε ανεκπαίδευτο ένα σκύλο, το ρόλο της κοινωνικοποίησης, κανόνες σωστής συμπεριφοράς και κοινωνικοποίησης.

• Υπάρχουν πολλοί λόγοι σύμφωνα με τους οποίους ο σκύλος χρειάζεται να περάσει βασική εκπαίδευση. Παρακάτω θα αναφερθούμε σε μερικούς:

• Ορισμένες φορές γίνεται δύσκολη ή επικίνδυνη η συμβίωση με ένα σκύλο δίχως εκπαίδευση αναφορικά με ιδιοκτήτη ή άλλους ανθρώπους αν έρθουν σε επαφή παραδείγματος χάρη κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης ή βόλτας.

• Ο σκύλος χωρίς εκπαίδευση, ειδικά αν ανήκει σε μεγαλόσωμη φυλή με δυνατότητες φύλαξης, μπορεί να αποτελέσει μεγάλο βάρος προς ένα ιδιοκτήτη ή οικογένεια καθώς πολύ πιθανά θα εμφανίζει συνεχώς προβλήματα πχ επιθετικότητα, ανυπακοή ή έλλειψη επικοινωνίας.

• Συχνά ο βαθμός επικοινωνίας ενός ιδιοκτήτη με ανεκπαίδευτο σκύλο κρίνεται ανεπαρκής έως εντελώς ανύπαρκτος. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης με απλές εντολές αναπτύσσεται υψηλός βαθμός επικοινωνίας με αποτέλεσμα όλοι να μένουν ευχαριστημένοι, ο ιδιοκτήτης επειδή θα ανακαλύψει πόσο χαρούμενος και συνεργάσιμος μπορεί να είναι ο σκύλος του, όπως επίσης ο σκύλος όταν διαθέτει ως βασικό ένστικτο το να βοηθά τον άνθρωπο. Πώς όμως θα μπορούσε να βοηθά τον άνθρωπο χωρίς καν να επικοινωνεί με αυτόν ;

• Φυσιολογικά ο σκύλος γενικότερα προέρχεται από αγέλες συνεπώς χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση λογικά θα θεωρεί πως η ζωή ανάμεσα στους ανθρώπους διέπεται από τους κανόνες μιας αγέλης. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται προβλήματα εξαιτίας της διαρκούς προσπάθειας να γίνει αρχηγός της αγέλης, να κατακτήσει θηλυκές όταν αποτελούν μέλη της αγέλης του, να διεκδικεί, να προστατεύει το φαγητό με αγριότητα κλπ. Εν τέλει, ένας ανεκπαίδευτος σκύλος δεν μπορεί εύκολα να βρει σωστή θέση ανάμεσα στους ανθρώπους.

Βερόνικα Τηλκερίδου με Ποιμενικούς Ανατολικής Ευρώπης

Ποια η προτεινόμενη ηλικία για να αρχίσει η εκπαίδευση σκύλου?

• Στις περισσότερες περιπτώσεις η ηλικία των έξι ως οκτώ μηνών κρίνεται κατάλληλη για να αρχίσει κανείς την εκπαίδευση, ενώ υπάρχουν ειδικά μαθήματα όταν έχουμε νεότερα κουτάβια ηλικίας τριών ή τεσσάρων μηνών. Έχουν ρόλο ωστόσο διαφορετικοί παράγοντες πχ η φυλή, το φύλο, ο χαρακτήρας κάθε ζώου.

Ως προς το χρόνο έναρξης σε σχέση με την αποτελεσματικότητα, θα σας ζητούσα να κάνατε μια λογική αναγωγή του χρόνου έναρξης εκπαίδευσης που οι άνθρωποι επιλέγουμε να ακολουθούμε για τα παιδιά μας. Ένας άνθρωπος, σε περίπτωση που ξεκινήσει το σχολείο μετά την ενηλικίωση, είναι πολύ λογικό και αναμενόμενο να μην έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Επικοινωνήστε έγκαιρα μαζί μου ώστε να έχετε επαγγελματική αξιολόγηση σκύλου. Μάθετε τη καταλληλότερη ηλικία που ο σκύλος μπορεί να ξεκινήσει τα κανονικά μαθήματα.

Άργησα να εκπαιδεύσω το σκύλο μου, τώρα όμως ενώ ενηλικιώθηκε έχω προβλήματα. Μπορώ να κάνω κάτι?

• Σε γενικές γραμμές κρίνεται προτιμότερο να ακολουθείται έγκαιρα ένα κατάλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

• Συνήθως ο σκύλος μπορεί να εκπαιδευτεί επίσης σε μεγαλύτερη ηλικία, ωστόσο τα αποτελέσματα συχνά δεν θα είναι τα ίδια όπως αν η εκπαίδευση είχε ολοκληρωθεί σε κατάλληλη ηλικία.

• Σημαντικούς παράγοντες επίσης αποτελούν, ο μέχρι την έναρξη της εκπαίδευσης βαθμός κοινωνικοποίησης σκύλου, τα γενικότερα χαρακτηριστικά φυλής, το φύλο, ο χαρακτήρας.

Ποια είναι η καλύτερη φυλή σκύλου?

• Η σωστότερη διατύπωση της παραπάνω ερώτησης είναι: Ποια είναι η καλύτερη φυλή σκύλου για εμένα ;

• Σε όλο το κόσμο μπορεί να βρει κανείς όλες σχεδόν τις φυλές σκύλων. Αυτό συμβαίνει μόνο με το σκύλο καθώς ακολουθεί πάντοτε τον άνθρωπο.

• Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας (F.C.I.), σήμερα υπάρχουν 356 αναγνωρισμένες φυλές σκύλων. Συμπληρώνω, συχνά με σπουδαίες διαφορές μεταξύ τους. Ο λόγος δεν είναι άλλος παρά το γεγονός πως οι άνθρωποι ακολουθώντας επιλεκτικές εκτροφές κατάφερναν πάντοτε να απομονώσουν ή να υποστηρίξουν μια ομάδα σκύλων συγκεκριμένων γενετικών χαρακτηριστικών αγνοώντας ή αποφεύγοντας άλλα όταν ήθελαν να τα εξαλείψουν ώστε τελικά να σταθεροποιήσουν κάθε φορά συγκεκριμένη φυλή ώστε να φέρει αναμενόμενα χαρακτηριστικά καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συγκεκριμένες ανάγκες.

Ποιμενικοί Ανατολικής Ευρώπης
πληροφορίες:
Lona Raujter :
Συμβουλές, ερωτήσεις, απαντήσεις
VIDog Club Personal and Academy dog training
VIDog Club logo
viDogClub - Veronica Tilkeridou logo
https://vidogtraining.gr/faqs.html,
14η Οδός
, Αγία Παρασκευή Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, 57001 GPS: 40.48879384114253, 23.03975130428584
Ελλάδα
 
ΩΡΑΡΙΟ:
ΔΕΥΤΕΡΑ ως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
10:00-21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ:
11:00-20:00


βαθμολογία VIDog Club στο Google reviews:  4.6 ★ ★ ★ ★ ★
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: