Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία – Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Παρεμβάσεις διόρθωσης απέναντι στη προβληματική ή αντικοινωνική συμπεριφορά σκύλου.

Ίσως ο σκύλος σας εμφανίζει προβλήματα κακής συμπεριφοράς.

Αν και ο σκύλος βιολογικά δεν είναι το κοντινότερο πλάσμα στον άνθρωπο, υπάρχει κάτι που τον κάνει ξεχωριστό απέναντι σε όλα τα άλλα είδη.

Κανόνας: Έμφυτα χαρακτηριστικά όπως αγάπη, αφοσίωση, πίστη, ευγνωμοσύνη, συνεργασία και ανάγκη επικοινωνίας με τον άνθρωπο, αποτελούν τη βάση στο μοναδικό κατά τα άλλα χαρακτήρα κάθε σκύλου οποιασδήποτε φυλής σκύλου.

Αυτός ο κανόνας αποτελεί το κύριο λόγο που αντίθετα με άλλα είδη του ζωικού βασιλείου, όλες οι φυλές σκύλων ακολουθώντας τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια ταξιδεύουν και ζουν αρμονικά κοντά του σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου εκδηλώνεται εκ μέρους του σκύλου προβληματική ή αντικοινωνική συμπεριφορά.

Ο τρόπος με τον οποίο ένας σκύλος εκφράζει μια αντικοινωνική - προβληματική συμπεριφορά, όπως επίσης οι λόγοι που τον οδηγούν προς αυτή μπορεί να διαφέρουν κατά περίπτωση.

Για παράδειγμα, υπάρχουν περιπτώσεις λάθος επιλογών εκτροφής όπου κάποιος εκτροφέας επιλέγει να υποστηρίζει αναπαραγωγή σκύλων βασισμένη μόνο σε μορφολογικά χαρακτηριστικά παραβλέποντας τελείως το χαρακτήρα των γεννητόρων, συμβάλλοντας έτσι στη γέννηση κουταβιών προβληματικού χαρακτήρα.

Τέτοιοι σκύλοι ίσως αργότερα εκδηλώσουν αντικοινωνική, φοβική ή επιθετική συμπεριφορά ως έφηβοι ή ενήλικες προβληματίζοντας έτσι τους ιδιοκτήτες τους.

Αν παρατηρείτε οποιαδήποτε εκδήλωση ανεπιθύμητης συμπεριφοράς του σκύλου σας, αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε έγκαιρα μια επαγγελματική παρέμβαση διόρθωσης.

παρεμβάσεις διόρθωσης στη προβληματική συμπεριφορά σκύλου

κεντρική σελίδα

διόρθωση συμπεριφοράς σκύλου